Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
22-07-2011  

ICT Wegener naar India kost 40 banen

 

APELDOORN – Uitgever Wegener van o.a. de Twentsche Courant Tubantia, De Stentor en het Brabants Dagblad gaat een deel van haar ICT-afdeling uitbesteden aan HCL in India. De uitbesteding kost 40 banen bij Wegener.
Het ‘outsourcen’ van ICT was vorig jaar aanleiding voor het opstappen van CEO Joop Munsterman. Zijn Noorse vervanger Truls Velgaard (foto) voert nu de opdracht van de Britse eigenaar Mecom wel uit ondanks dat hij eerder ontkende dat er plannen waren omdat al in 2011 in te voeren. In de laatste maanden ging het pad naar ‘outsourcen’ gepaard met diverse ontslagen in het management van Wegener. Ook de ex- secretaresse van Munsterman kon onlangs haar biezen pakken.
Het ‘outsourcen’ van ICT is niet altijd een succes. Ook De Telegraaf deed dat al eens maar keerde snel op haar schreden terug.
Naast de beoogde krimp in kosten van zo'n 2 miljoen euro heeft Wegener ook te maken met dalende abonnementen vanwege de abonnementkosten en slechte bezorging. Reclameren leidt bij het laatste maar matig tot verbetering.

Archief
Terug naar vorige pagina