Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
15-07-2011  

Vier bedrijven in Overijssel op gevarenlijst

 

ALMELO - Op de lijst van bedrijven met gevaarlijke stoffen die niet voldoen aan de veiligheidsvoorschriften staan 4 Overijsselse bedrijven. DMI Europe en North Sea Group Storage – Zwolle, ForFarmers – Almelo en Jansen Chroom – Enschede.
ForFarmers kwam op de lijst vanwege een inspectie in 2009 waarbij 2 zwaarwegende overtredingen werden geconstateerd die bij een vervolgcontrole door de VROM-inspectie in 2010 nog niet was opgeheven.
Bij ForFarmers ‘de beste brokkenmakers van Nederland’ is men verbolgen dat men nog op de lijst staat. Het bedrijf kwam op de lijst omdat men aan de Jollesweg een opslag van gewasbestrijdingsmiddelen had die volgens een woordvoerder al sinds maart 2010 niet meer bestaat.
Desondanks noemt staatssecretaris Joop Atsma het bedrijf nog wel in een brief aan de Tweede Kamer n.a.v. de grote brand bij ChemiePack in de Moerdijk. Atsma riep tevens provincies en gemeenten op beter te handhaven.
De gemeente Almelo reageerde met het bericht dat ForFarmers Almelo sinds medio 2010 geen zogenaamd Brzo-bedrijf meer is en als zodanig niet meer op de lijst thuis hoort. De nieuwe vergunning komt binnenkort af.

Archief
Terug naar vorige pagina