Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
09-07-2011  

Jan Krol van Bieb Almelo naar Kennishuis

 

ALMELO – Directeur jan Krol had al aangekondigd dat hij de bezuinigingstaak van 75.000 euro bij de bibliotheek gaat invullen door per 31 december a.s. vroegtijdig in de VUT te gaan. Toch heeft hij al een bijbaantje geregeld door met ingang van volgend jaar als kwartiermaker te gaan fungeren voor het Kennishuis in oprichting, dat meldt het Twentse opinieweekblad De Roskam.
Het Kennishuis wordt gevestigd in het gebouw van de gewezen textielschool De Maere aan het Ariënsplein. De textielopleiding is gehuisvest in een 10 verdiepingen tellende nieuwbouw achter het gebouw en valt onder het ROC van Twente.
Krol denkt dat zijn vroegtijdige vertrek kan worden opgevangen door directionele vervanging via de Overijsselse Bibliotheekdienst in te kopen of door te fuseren met de bibliotheek Hengelo.
Ook de bibliotheken van Twenterand en Oldenzaal komen onder een directie. Directeur Heideman (Oldenzaal) gaat via de Overijsselse Bibliotheekdienst leiding geven in zowel Oldenzaal als Twenterand dat vier bibliotheken kent in de diverse kerkdorpen.

Archief
Terug naar vorige pagina