Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
08-07-2011  

Politie zoekt getuigen instorting stadion

 

ENSCHEDE - Een rechercheteam van Politie Twente stelt onderzoek in naar de oorzaak van het bouwongeval bij de Grolsch Veste en roept burgers op om beeldmateriaal van vóór en tijdens het ongeval beschikbaar te stellen.

Op donderdag 7 juli omstreeks 12.00 uur is een gedeelte van de nieuwbouw van het FC Twente Stadion in Enschede ingestort. Hierbij zijn 16 slachtoffers gevallen waarvan een 31-jarige man uit Nijverdal is overleden. De politie onderzoekt of er sprake is van en strafbaar feit, verwijtbaarheid of opzet. Hiervoor wordt het rechercheteam met de naam ‘Crevan’ ingezet. Dit team roept burgers en supporters op, die de dagen en/of uren vóór en tijdens het instorten van het dak foto’s of filmpjes hebben gemaakt van de bouw, het stadion of de omgeving om contact op te nemen.

Hiervoor heeft Politie Twente een speciaal e-mailadres: crevan@twente.politie.nl  
Ook kunnen burgers hun filmpjes en foto’s uploaden op www.nationale-recherche.nl 
Uiteraard is de politie ook telefonisch beschikbaar op 0900-8844. Er kan ook getwitterd worden naar het politieteam @teamcrevan 
Het rechercheteam, bestaand uit 30 politiemensen, gaat vandaag verder met het verhoren van getuigen en betrokkenen. Een gedeelte van en rond het stadion is afgezet als plaats delict en wordt continue bewaakt voor nader onderzoek.

Archief
Terug naar vorige pagina