Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
07-07-2011  

Dode en gewonden instorten dak Grolsch Veste


Vanaf een balkon in de buurt werd deze foto genomen.
 

ENSCHEDE - Een deel van het dak van de nieuwbouw van de Grolsch Veste is vanmorgen tegen 12.00 uur ingestort. Er zijn zeker vijf gewonden. Bouwvakkers spreken over 12 gewonden en dat er zelfs doden zijn gevallen. Ook zou een lijkwagen zijn gearriveerd. Van officiële zijde is nog geen bevestiging. Meerdere bouwvakkers zitten klem onder de ingestorte stalen dakconstructie. De brandweer probeert hen daar uit te bevrijden. De weg naar het stadion is afgesloten. Het treinverkeer is nog niet stilgelegd. Wel is het naastgelegen staion ontruimd evenals het aanpalende callcenter Cendris. De circa 100 personelsleden zijn over de spoorlijn weggeleid. Een traumahelikopter is geland in het stadion. Hoe de slachtoffers er aan toe zijn is nog niet bekend.
Getuigen hoorden een enorm geraas en zagen daarna kapotte balken die uit het dak staken. Anderen hebben het er over dat een bouwkraan een van de steunpilaren zou hebben geraakt. De uitbreiding van het stadion wordt uitgevoerd door aannemer Te Pas Bouw uit Enschede. Ook de Arbeidsinspectie is ingeschakeld.
Spelers en staf van FC Twente zijn diep teneer geslagen. Voorzitter Joop Munsterman is met perschef Peters met spoed op weg naar het stadion vanuit het trainingskamp in Zeeland.
De gemeente Enschede heeft een speciaal nummer om informatie te geven: 053-4818195. Om 14.30 uur wordt een persconferentie aangekondigd.

Update:
Burgemeester Peter den Oudsten heeft zo juist tijdens de persconferentie bevestigd dat er 1 dode te betreuren valt en dat 14 bouwvakkers zijn gewond waarvan enkele ernstig. Meer kon en wilde hij niet vertellen omdat nog niet alle familie is geïnformeerd.
Voor inlichtingen zijn twee telefoonnummers ingesteld. Voor uitsluitend familieleden van bouwvakkers die in de Grolsch Veste werken is dat 053-4818000 en voor meer algemene informatie het nummer 053-4815000.

Update:
De omgekomen bouwvakker is een 31-jarige man uit Nijverdal. Er liggen nog 9 mensen in het ziekenhuis waaronder 2 zwaargewonden. Een van de twee verkeert in kritieke toestand. Naast de Arbeidsinspectie onderzoeken ook de gemeente Enschede, Justitie en de Onderzoeksraad voor Veiligheid het voorval.
Voor werknemers en andere direct betrokkenen van de bouwbedrijven en FC Twente is vrijdagavond een besloten informatiebijeenkomst.

Lees ook CNN en bekijk de luchtfoto's en kijk op Twitter


Fotoreportage (10 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina