Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
08-06-2011  

TMZ Zorg bouwt op Erve Maathuis Geesteren


In de uit 1795 daterende boerderij komt een pannenkoekenrestaurant annex theehuis.
 

GEESTEREN – Trivium MeulenbeltZorg uit Almelo gaat samen met de Stichting De Groene Brug in Geesteren op Erve Maathuis een woonzorgcentrum bouwen met 32 appartementen. Volgens Peter Weda, voorzitter van de Raad van Bestuur van TMZ, moet het woon-zorgcomplex ‘echt iets moois' worden. “Ik heb het wel eens het kasteel van Geesteren genoemd. Op deze prachtige plek bij de entree van Geesteren willen we in een mooie parkachtige omgeving het woonzorgcentrum van tweehoog realiseren. En die passende aankleding geldt niet alleen voor het zorgcomplex, maar komt in de hele omgeving.”
Eigenaren van Erve Maathuis, Ewald Huzink en Gerard Haarhuis zijn opgetogen over het bereikte akkoord: “Ook wij willen graag dat hier iets moois komt waar Geesteren trots op kan zijn. Dat heeft bij ons zeker meegespeeld toen we van de plannen van TMZ hoorden.”
In de uit 1795 daterende boerderij komt een pannenkoekenrestaurant annex theehuis.

De organisatie van CSI Twente, dat al decennia te gast is op Erve Maathuis en onlangs toch een verstandshuwelijk sloot met eigenaren Huzink en Haarhuis, grijpt de plannen aan om het plan voor een Equestrian Park opnieuw op tafel te leggen. . “Een heel goede zaak voor het dorp Geesteren en het CSI. Deze statige invulling doet recht aan Erve Maathuis, dat toch een soort van cultureel erfgoed is voor Geesteren en de paardensport in Twente’, aldus CSI- voorzitter Gerard Maathuis.
Maathuis is al jaren in overleg met de gemeente Tubbergen, de provincie Overijssel, Regio Twente en diverse paardensportorganisaties om een Equestrian Park te realiseren. Hij verwacht dat Huzink en Haarhuis eveneens iets zien in een Equestrian Park.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina