Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
21-05-2011  

Haaksbergen laagste lokale heffingen in Twente


Woonlasten voor meer persoonshuishoudens in Regio Twente.
Landelijk komt Haaksbergen op plaats 94, in Twente op 1. Opmerkelijk is, dat Almelo in verhouding fors is gedaald als dure gemeente en nu landelijk op 180 staat en 3 in Twente.
Vooral plattelandsgemeenten hebben dus de lokale lasten verhoogd.
 

ALMELO – Volgens een onderzoek van de stichting Centrum voor Onderzoek van de Economie van Lagere Overheden (COELO) heeft de gemeente Haaksbergen binnen de Regio Twente de laagste lokale lasten.
Uit het onderzoek blijkt dat het niet meer vanzelfsprekend is dat grotere gemeenten als Almelo, Hengelo en Enschede de hoogste lokale lasten hebben. Almelo staat zelfs achter Haaksbergen en Rijssen als derde in de top 3 van laagste lokale lasten. Enschede dat sinds jaar en dag de hoogste lokale lasten had, is zelfs door Wierden, Hof van Twente en Dinkelland voorbij gestreefd.
In dat licht bezien is het opmerkelijk dat de gemeenten Tubbergen en Dinkelland een vergaande samenwerking met mogelijk fusie onderzoeken. Het doel daarbij is efficiëntiewinst, maar de gemeente Tubbergen komt na Almelo op plaats vier van goedkopere lasten terwijl Dinkelland de allerduurste gemeente in Twente is.
De gemeente Losser heeft de twijfelachtige eer om als enige gemeente geen vrijstelling van rioolheffing te verlenen voor mensen met lage inkomens. Twenterand geeft slechts gedeeltelijke kwijtschelding op de reinigingsheffing. Voor minima zijn die twee gemeenten dus niet al te vriendelijk.

Klik
hier
voor de gegevens van heel Nederland

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina