Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
20-05-2011  

Stationsrestauraties Deventer en Zwolle sluiten

 

DEVENTER/ZWOLLE - De stationsrestauratie op het perron in Deventer gaat dicht. De exploitatie is niet meer rendabel en sluit de deuren per 1 juli a.s. In 2013 volgt de sluiting van de perronrestauratie in Zwolle als de verbouwing van het station is afgerond. NS is op zoek naar ondernemers die de leegkomende ruimten willen huren voor andersoortige exploitaties. Reizigersorganisatie ROVER betreurt de gang van zaken en noemt de restauraties ‘veilige havens’ voor de reiziger.
NS ziet geen heil meer in de perronexploitaties en in geheel Nederland is het aanbod al sinds jaren tanende.
Wel werd de Koninklijke restauratie op het perron in Den Haag voor 3 miljoen euro gerestaureerd, maar die is niet publiekelijk toegankelijk. Ook op het Centraal Station Amsterdam is de restauratie volledig gerestaureerd maar deze wordt bij tijd en wijle gebruikt door de directies van NS en Prorail en is eveneens niet toegankelijk voor de reiziger.

< Een historische foto in kersttijd van de stationsrestauratie te Zwolle in de jaren 1935-1940. De foto werd gemaakt door een fotograaf van NS en behoort tot de collectie De Pater.

Archief
Terug naar vorige pagina