Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
11-05-2011  

Directeur Generaal bezoekt GGD Regio Twente


Het bezoek uit Den Haag met de Twente sjaals temidden van het management van de GGD Regio Twente.
(foto vlnr: Betty Sibbel (adviseur Publieke Gezondheid GGD), Helma Slingerland en Lejo van der Heiden (beleidsadviseurs VWS), Paul Huijts (Directeur Generaal Volksgezondheid), Mieke Besselse (wnd hoofd AGZ GGD), Theo van Rijmenam (directeur GGD), Josephine van Meijel (hoofd JGZ GGD), Wim Meester (hoofd Staf GGD), Johan Coes (voorzitter Bestuurscie Publieke Gezondheid)
 

De heer Huijts nam met belangstelling kennis van de activiteiten rondom de SOA poli. De GGD richt zich in het bijzonder op risicogroepen. Voor de heer Huijts werd vervolgens gedemonstreerd hoe een afspraak op de SOA poli wordt bevestigd, met een sms ter herinnering aan de afspraak. Huijts: “een mooi systeem en heel klantvriendelijk”.
De GGD liet ook zien hoe contact gezocht wordt met jongeren voor het Sense-spreekuur. Jongeren kunnen hier gratis en anoniem terecht met al hun vragen over seksualiteit.

Uiteraard bleven ook de activiteiten van de Jeugdgezondheidszorg (JGZ) niet onbelicht. Bijzonder is de Academische Werkplaats Jeugd in Twente waar de focus ligt op de versterking van zorg voor kwetsbare kinderen. Huijts: “Goed om te zien hoe in de praktijk gewerkt wordt aan het ontwikkelen van een structurele samenwerking en kennisinfrastructuur tussen praktijk en beleid enerzijds en onderwijs en wetenschap anderzijds”. Aandacht was er ook voor de geïntegreerde organisatie JGZ voor 0-19 jaar. GGD Regio Twente ziet alle Twentse kinderen vanaf hun geboorte tot hun 19e verjaardag en volgt en begeleidt hen in een gezonde groei en ontwikkeling.

In een afsluitend gesprek over ‘gezond ouder worden’ werd de lokale verbinding van publieke gezondheid met maatschappelijke ondersteuning belicht. Twentse gemeenten worden steeds meer geconfronteerd met gezondheidsachterstanden in de uitvoering van de WMO. Het is de uitdaging om als regionale GGD van en voor de Twentse gemeenten hier op te anticiperen.
“Dit bezoek is voor het Rijk heel waardevol omdat het inzicht geeft in hoe landelijk moet worden aangesloten op het lokale beleid” aldus de heer Huijts bij zijn vertrek.

Na afloop van het werkbezoek heeft de ambtelijke delegatie een bezoek gebracht aan een Keet in de gemeente Tubbergen, waar zij geïnformeerd werd over de lokale aanpak van alcoholmisbruik en het regionale project Happy Fris.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina