Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
15-05-2011  

Aankomst FC Twente op Twente Airport

 

ENSCHEDE - In Enschede moest even worden geslikt na de nederlaag tegen Ajax waardoor prolongatie van de landstitel aan FC Twente voorbijging. Toch kan men terug kijken op een uitstekend seizoen waarin men als tweede eindigde, de KNVB-beker won en de dames wel de nationale titel in de wacht sleepten.

Fotograaf Jan Bril toog naar het vliegveld Twente om de aankomst van de matadoren vast te leggen en fotograaf Roel Immink was per trein 's middags al naar Enschede geboemeld om met de kleine camera verslag te doen van de feestelijken in de binnenstad. Hij bekeek de wedstrijd in café De Kater. Al met al verliep het rustig hoewel enkelen de nederlaag wat minder konden verkroppen. De schade bleef beperkt tot enkele ruitjes. 
In totaal hadden in Enschede bij de diverse activiteiten in de binnenstad 7 mensen medische hulp nodig en werden 5 personen aangehouden. De politie schatte het aantal feestvierenden op zo'n 40.000 mensen. In de Grolsch Veste zaten zo'n 10.000 toeschouwers de wedstrijd op een groot scherm te bekijken. Er waren vooral veel gezinnen met kinderen en de sfeer was prima.

Voorzitter Munsterman: 'We lopen nu wel 10 miljoen euro mis'

Fotoreportage (79 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina