Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
13-05-2011  

Een buitenlandse student bij jouw gezin in huis?

 

<< Sutticha uit Thailand is 16 jaar oud en kijkt met veel plezier uit naar haar avontuur in Nederland. Ze wil heel veel van Nederland zien, waaronder de mooie tulpen, belangrijke musea, molens en andere bezienswaardigheden. Haar hobby's zijn badminton, lezen en muziek.
< João Pedro is 15 jaar, komt uit Brazilië en wil voor 10 maanden naar Nederland komen. Zijn hobby's zijn gitaar spelen, muziek en sporten. Van Nederland weet hij al dat de mensen erg vriendelijk zijn en dat het er soms erg koud kan zijn. Het lijkt hem leuk de vele verschillen die er zullen zijn tussen Nederland en Brazilië te ontdekken.

Een buitenlandse student bij jou in huis
Als jouw ouders gastgezin worden voor een buitenlandse student, komt tot de kerstvakantie of voor een schooljaar bij jullie in huis wonen. Voor de student is er geen betere manier om een ander land, de taal, de mensen en de gewoontes te leren kennen dan deel te nemen aan het leven van alledag. Daarnaast leer jij hoe een buitenlandse student Nederland eigenlijk ziet! Dingen die voor ons heel gewoon zijn, kunnen voor een buitenlander juist heel ongewoon zijn. Dit kan geregeld grappige situaties opleveren. Als gastgezin help je de student natuurlijk ook door minder leuke tijden als heimwee of het wennen in een nieuw land heen. Jullie dragen zo bij aan een onvergetelijke ervaring voor de buitenlandse uitwisselingsstudent!

Gastgezin en dan?
Als jouw gezin het leuk vindt om gastgezin te zijn, worden jullie natuurlijk van begin tot eind begeleid door een persoonlijke begeleider van Travel Active bij jullie in de buurt. Zo krijgen de studenten een introductieweek, worden er geregeld uitstapjes voor ze georganiseerd en
ontvangen jullie als gezin geregeld updates en informatie zodat jullie én de student een super tijd samen hebben!

Lijkt het jou leuk om tijdelijk een buitenlandse broer of zus in huis te hebben?
Surf dan samen met je ouders eens naar www.travelactive.nl/high-school-holland  en kijk welke student bij jullie gezin zou passen! Op highschoolholland.reismee.nl vind je leuke verhalen van de familie Van den Bulk en De Roo, die al eerder een student in huis hadden.

Wil je eerst wat meer informatie? Stuur dan Stephanie of Veronique van het High School Holland Team een e-mail op highschoolholland@travelactive.nl of bel met 0478 551 900

Archief
Terug naar vorige pagina