Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
26-04-2011  

Grote explosie op Melkmarkt Zwolle (upd******)

 

ZWOLLE - Rond kwart over tien is bij een vermoedelijke gasexplosie op de Melkmarkt in Zwolle is groot gedeelte van de voorgevel vernield. De brandweer was zeer snel ter plaatse. In ieder geval één persoon is uit het pand naar buiten komen lopen aldus ooggetuigen. Het gaat vermoedelijk om het Turks specialiteitenrestaurant Kösc aan de Melkmarkt.
Het pand staat op instorten en kan als verloren worden beschouwd. De straat ligt bezaaid met puin en de politie heeft de omgeving afgezet. Het is nog niet bekend of er slachtoffers zijn. Nadere gegevens ontbreken. In de directe omgeving van het pand zijn de ramen uit meerdere panden gesprongen.

Updates: *
* Er zouden 2 gewonden zijn, waarvan 1 zwaar gewond. Een traumahelikopter is ter plaatse. 

* Inmiddels zijn de gewonden afgevoerd naar het Isala ziekenhuis in Zwolle. De gehele Melkmarkt is inmiddels door de politie afgesloten vanwege het instortingsgevaar. Het pand en belendende percelen worden gestut. Burgemeester Meijer is ter plekke om de werkzaamheden in ogenschouw te nemen.
* Met de gewonden schijnt het mee te vallen. Een der gewonden is een vrouw die tijdens de explosie voorbij fietste. Zij is vooral door glasscherven gewond. De tweede persoon zou ten tijde van de explosie zich in het pand hebben bevonden. 
* Het pand wordt via leegstandsbedrijf Ad Hoc tijdelijk verhuurd en zou in gebruik zijn als atelier. Het geëxplodeerde pand, waarvan zowel voor- als achtergevel zijn weggeblazen, is in eigendom van VOF Roohaen. Roohaen is weer onderdeel van DLH, het bedrijf van de Zwolse projectontwikkelaar Dick Huiskamp die met een omstreden ontwikkelingsplan bezig is aan de Melkmarkt. 
* Met de vrouwelijke gewonde gaat het redelijk goed. De man die in het pand was ten tijde van de explosie, is overgebracht naar het brandwondencentrum in Groningen.
* De afzetting van de Melkmarkt in Zwolle is opgeheven. Alleen de direct betrokken panden zijn nog afgezet. Alle winkeltjes en horecabedrijven aan de Melkmarkt bleven vandaag gesloten. Het geëxplodeerde pand en het direct aanpalende pandje staan op instorten. Nog vanavond wordt begonnen met de sloop. Meerdere panden in de directe omgeving hebben zware schade opgelopen.

Fotoreportage: Emiel Houben en anderen

Fotoreportage (14 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina