Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
09-04-2011  

Bolletje in zwaar weer?

 

ALMELO – Volgens berichten schijnt het minder goed te gaan bij de bekendste producent van beschuit, Bolletje in Almelo. Het bedrijf schijnt last te hebben van prijzenoorlogen in de supermarkten en bovendien van stijgende grondstofprijzen. Desondanks investeerde Bolletje vorig jaar miljoenen in een nieuwe bakstraat in de Almelose fabriek aan de Turfkade. Deels ook om nieuwe producten op de markt te brengen maar vooral om de Duitse markt te bestormen zoals algemeen directeur Hielke van Dijken dat toen uitdrukte.
Sinds de komst van Van Dijken in 2008 komen vaker geruchten naar buiten over ‘bestuurlijke strubbelingen’ binnen het concern. Van Dijk kwam van de Smilde Food Groep en ook daar waren toen dergelijke signalen. Van Dijk kwam bij Bolletje in 2008 na het vertrek van grootaandeelhouder Bertus ter Beek en directeur Herman van Boxtel. Directielid commerciële zaken Rob Willemsen - die al vele jaren succesvol carriëre maakte bij Bolletje - kon al vrijsnel daarna van het ene op het andere moment zijn bureau leegruimen en zocht zijn heil bij Hollandia Matzes in Enschede.
Introducties van nieuwe producten bij Bolletje mislukten grotendeels en worden nu gevolgd met opnieuw een plan om nieuwe producten voor het ontbijt op de markt te brengen. Kostbare projecten die slechts zelden tot succes leiden. Volgens van Dijken kan op die ontbijtproducten meer rendement gehaald worden dan op de traditionele producten als beschuit en roggebrood waar Bolletje marktleider in is.

Archief
Terug naar vorige pagina