Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
07-04-2011  

Consortium wil Wegener kopen van Mecom

 

LONDEN – Volgens de Engelse krant The Guardian wil een consortium van Nederlandse banken uitgever Wegener losweken uit de Britse investeringsmaatschappij Mecom en weer aan de beurs brengen in Amsterdam. E.e.a. zou zijn uitgelekt door een email van de huidige ceo van Wegener, de Noor Truls Velgard aan zijn medebestuurders. Velgard werd in oktober vorig jaar gedropt in Enschede nadat ceo Joop Munsterman het niet eens was met Mecom-baas Montgomery om de IT-afdelingen van Wegener over te brengen naar India. Velgard was al snel uit Enschede verdwenen en nam zijn intrek bij Wegener in Apeldoorn waar hij ook niet met open armen ontvangen werd.
Mecom verkeert al jaren in financieel slecht weer sinds het in 2005 op het overnamepad sloeg in landen als Polen, Duitsland en Noorwegen. Alle overgenomen uitgevers moesten daarna fors afdragen om de leningen van Mecom te kunnen betalen. In december vorig jaar moest Montgomery met stoom en kokend water bij banken een krediet van 600 miljoen veilig stellen voor een periode van 3 maanden.

Het consortium van Nederlandse banken zou gesteund worden door een aantal grote Nederlandse beleggers, die eerst de Mediagroep Limburg (De Limburger en Limburgs Dagblad) uit de klauwen van Montgomery (Mecom) willen bevrijden om daarna een meerderheidsbelang te nemen in een samengevoegde onderneming van Wegener en de Media Groep Limburg. De Nederlandse topman, de Noor Truls Velgard zou niet veel in het plan zien en wil verder saneren waarbij meer dan 500 banen op de tocht staan.

Archief
Terug naar vorige pagina