Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
12-03-2011  

XL Park neemt bluswatertanks in gebruik


Een waar watergordijn legt de blusvoorziening tijdens calamiteiten.
 

Abbenhues:”Profijt voor ondernemers”
Volgens Abbenhues is het collectieve blussysteem een mooie aanwinst voor het bedrijventerrein. “Ondernemers kunnen er optimaal van profiteren. Bedrijven kunnen hun sprinklerinstallaties aansluiten op het blussysteem, en dat kan per bedrijf tonnen aan investeringen schelen. Een bedrijf betaalt een bijdrage per vierkante meter. Maar omdat dat collectief gebeurt, besparen de ondernemers enorm veel geld én tegelijkertijd een boel rompslomp. Het systeem vormt bovendien een waardevolle aanvulling op de overige collectieve diensten van het bedrijventerrein zoals de hoogwaardige beveiliging, breedband glasvezelnet en de landleaseconstructie.”

Stevige voorziening
Het blussysteem is een stevige voorziening zegt directeur Michel Walhof, van Aqua+ Sprinklersystemen BV, dat de voorziening aanlegde. “De watertanks van de blusvoorziening zijn samen goed voor meer dan 3 miljoen liter water. Wanneer het water door de leidingen wordt gepompt gaat dat met 13.750 liter per minuut en een druk van 10 bar. “Dat lijken extreme waardes”, zegt Walhof, “maar met zo’n groot systeem heb je dat vermogen wel nodig.”
De blusvoorziening is naast groot ook mooi om te zien dankzij het bijzondere ontwerp. De twee watertanks zien er uit als twee enorme wijnvaten, want elke tank telt rondom 120 houten latten. Hout lijkt op voorhand niet het meest gangbare materiaal voor een blussysteem, maar het geeft de tanks een warme, natuurlijke uitstraling en maakt de blusvoorziening architectonisch verantwoord.

Kijk hier naar het filmpje.

Archief
Terug naar vorige pagina