Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
18-03-2011  

Eeuwfeest voor Ter Steege Bouwgroep

 

RIJSSEN - In 1911 vatte grondlegger Arend Jan ter Steege het idee op om onderhoudswerk voor particulieren te gaan uitvoeren. Inmiddels een eeuw verder viert de Ter Steege Groep haar 100-jarig jubileum. Als koepel boven meer dan 30 werkmaatschappijen met in totaal ruim 900 medewerkers.
De Ter Steege Groep is een echt familiebedrijf. Onder leiding van Arend Jan, kleinzoon van de grondlegger, heeft het bedrijf een grote groei doorgemaakt en inmiddels kijkt Arend Jan over de schouders mee als commissaris. Voor alle vier kinderen van Arend Jan en Diny (Rieneke, Hans, Karin en Wim) is, als vierde generatie, een belangrijke rol binnen de organisatie weggelegd. Het familiekarakter heeft een grote invloed op de ontwikkeling en de cultuur van de Ter Steege Groep. Niet het winstoogmerk van de aandeelhouder is maatgevend, maar de langetermijnvisie en ondernemersmentaliteit. Dit zorgt voor een stabiele en vitale organisatie.
Anno 2011 bestaat de Ter Steege Groep uit de divisies Industrie, Handel, Vastgoed en Bouw. Hier binnen opereren meer dan 30 zelfstandige werkmaatschappijen. Zoals Reginox, toonaangevende speler op de wereldmarkt met de ontwikkeling en productie van roestvrijstalen spoelunits en aanrechtbladen. Ook vestigingen van Gamma in Rijssen en Nijverdal, en 13 landelijke vestigingen van Bouwmaat, bouwmarkt voor professionals, vallen onder de Ter Steege Groep.
Bouw en ontwikkeling zijn vertegenwoordigd in de vorm van 11 bouw- en bouwgerelateerde bedrijven en vier vastgoedondernemingen. Bij de projectontwikkeling blinkt Ter Steege Vastgoed uit in het ontwikkelen van grootschalige binnenstedelijke locaties, waaronder, als specialiteit, voormalige industrieterreinen. Een bekend voorbeeld daarvan is Almelo-Indië, dat straks een sprankelend boegbeeld wordt van de stad Almelo.
De Ter Steege Groep viert haar eeuwfeest onder het motto ‘100 jaar met elkaar’. Die leus verwoordt treffend waar het collectief voor staat. Alle bedrijven binnen de groep zetten in op goede samenwerking met hun klanten. ‘Met elkaar’ beklemtoont ook de samenwerking van bedrijven en mensen binnen de groep. Ter Steege beseft dat medewerkers het belangrijkste kapitaal zijn van een organisatie en handelt daar ook naar. Er wordt veel geïnvesteerd in goede werkomstandigheden, persoonlijke ontwikkeling en de aantrekkingskracht van de bedrijven op jong talent. Hiervoor heeft Ter Steege zelf een eigen programma ontwikkeld in de vorm van het TopS traineeship. In 2009 werd de onderneming nog genomineerd als Beste Leerbedrijf in de Bouw & Infra.
Het jubileum staat het hele jaar door in de spotlights bij medewerkers , relaties en maatschappij. In diverse uitingen, zoals het wagenpark, panden en banners, wordt het 100-jarig jubileum gemeld en op het Indië-terrein zal een speciale expositie worden ingericht. Op diezelfde locatie zal op vrijdagmiddag 23 september 2011 het jubileumfeest worden gevierd met relaties met als thema ‘100 binnen de bebouwde kom’. Aansluitend zal op zaterdagmiddag 24 september het feest worden voortgezet voor alle medewerkers en gezinsleden.

Archief
Terug naar vorige pagina