Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
14-03-2011  

Usseler Es Enschede wordt toch bedrijventerrein


Usseler Es - bron: Wikipedia
 

ENSCHEDE – Het omstreden plan om van de Usseler Es een bedrijventerrein te maken gaat toch door. Dat heeft de gemeenteraad van Enschede vanavond besloten. Tegenstanders zijn bedroefd omdat de Usseler Es de grootste krans- es van Europa is.
De ontwikkeling moet in vier fases gaan plaatsvinden, waarbij de eerste fase de minste schade brengt aan de natuurwaarden van de krans- es. Eerst volgend jaar mag de schop de grond in voor de eerste fase als blijkt dat er voldoende belangstelling is bij het bedrijfsleven. Bij elke volgende fase wordt opnieuw de gemeenteraad om advies gevraagd.
De presentatie van een studie door studenten van Saxion over een alternatief voor de Usseler Es zou eerder dit jaar onder druk van de gemeente zijn afgeblazen. Volgens Saxion is dat niet zo ervaren.
Het bedrijf Brinkmail dat graag op een zichtlocatie langs de A35 wil zitten, wil niet op volgend jaar wachten en heeft aangekondigd uit Enschede te vertrekken. Een vertrek dat wordt betreurd omdat er veel gedetacheerden uit de sociale werkvoorziening werken.

Archief
Terug naar vorige pagina