Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
08-02-2011  

Tienduizend protesten tegen voornemen ZGT

 

ALMELO - Frank Futselaar, lijsttrekker SP voor de Provinciale Statenverkiezingen, heeft samen met verloskundigen in de regio de eerste 10.000 handtekeningen aangeboden aan de Raad van Bestuur van Ziekenhuis Groep Twente (ZGT). Sinds het voornemen van de Raad van Bestuur van ZGT op 10 januari in de media kwam om de klinische verloskunde in ZGT Almelo te sluiten, zijn er dagelijks protestreacties bij de SP afdeling Almelo binnengekomen en handtekeningen verzameld. Futselaar zegde toe nogmaals terug te komen als er 20.000 handtekeningen binnen zijn. Een aantal dat reëel wordt geacht omdat er nog dagelijks verklaringen binnenkomen.
De verontwaardiging is groter dan de regio Almelo, want uit zo’n 100 plaatsen in onze provincie uit steden, dorpen en buurtschappen kwamen de verklaringen binnen bij de SP. Daarmee wordt duidelijk dat de klinische verloskunde als een basiszorg wordt gezien en niet als economische keuze uit concurrentieoverweging met het MST in Enschede.
Onder de protest aantekenden waren ook veel werkers uit de verloskunde en kraamzorg. Bovendien maakte veel huisartsen duidelijk dat zij het niet eens zijn met dit plan van de ziekenhuisdirectie. Buiten de regio is eveneens in grote aantallen gereageerd en zelf Nederlanders die in het buitenland wonen, maakten hun protest kenbaar bij de SP Almelo. Het onderwerp staat ook op de agenda van de vaste Kamercommissie op donderdag 9 februari. De CDA-Kamerleden Omtzigt, Uitslag en Smilde willen daarom woensdag voor 12.00 uur antwoord van minister Schippers (Volksgezondheid) op hun vragen van drie weken geleden over de verplaatsing van de klinische verloskunde van het ziekenhuis in Almelo naar Hengelo.

Archief
Terug naar vorige pagina