Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
03-02-2011  

Kans voor een Kind omarmt Join4Energy

 

ALMELO – De stichting Kans voor een Kind is een samenwerking aangegaan met de stichting Join4Energy. Doel het zo snel mogelijk vinden van een medicijn voor kinderen met energie stofwisselingsziekte. Initiatiefnemer van Kans voor een Kind en oud- verzorger van Heracles Almelo, Willem Hoevers juicht die samenwerking toe.
Onderzoeker professor Jan Smeitink van het UMC Sint Radboud in Nijmegen is eveneens blij met die samenwerking omdat ook hij onderkent dat de kwaliteit van leven van deze kinderen vandaag al belangrijk is. Al vele jaren zoekt professor Smeitink naar een afdoend medicijn maar dat is niet zo eenvoudig. Wel hoopt hij tot een doorbraak te komen.
Kans voor een Kind wil via de samenwerking met Join4Energie in ieder geval iets kunnen betekenen voor de jonge patiënten door hun kinderwens te vervullen of de kwaliteit van het dagelijkse te verbeteren. 
Vorige week vrijdag werd er nog een spinning marathon georganiseerd bij Health City in het Polmanstadion te Almelo. De baten van die actie waren bestemd voor beide stichtingen.

Kijk
hier naar een uitzending van NCRV Netwerrk via uitzending gemist.

Archief
Terug naar vorige pagina