Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
17-01-2011  

Laat Almelo bevallen!

 

NIJVERDAL – Onder die titel voert de SP in Overijssel actie tegen het besluit van de Raad van Bestuur van het ZGT ziekenhuis in Almelo (v/h Twenteborg) om de klinische kraamzorg over te hevelen naar de ZGT vestiging in Hengelo.
In Almelo werden in enkele dagen al meer dan 4000 handtekeningen verzameld en ook in Nijverdal liep men te hoop tegen het besluit. SP Overijssel lijsttrekker Frank Futselaar: “Dit mogen we niet laten gebeuren! Landelijk moeten we al een tijdje aanzien hoe de zorg verschraalt. Binnenkort is het streekziekenhuis in Almelo een soort tweederangsziekenhuis. Het wordt tijd dat we de ZGT duidelijk maken dat wij gewoon goede zorg willen, daarom is het belangrijk dat de iedereen in protest komt tegen het voorgenomen besluit. De zorg is van ons en voor ons, en beslist geen markt!.”
SP tweede kamer fractievoorzitter Emile Roemer zette vorige week de eerste handtekening. In de tweede kamer worden door meerdere fracties van o.a. de SP en CDA vragen gesteld aan minister Schipper van het ministerie van VWS.

Ook professor Dr. H.H. (Herre) Kingma – voorzitter Raad van Bestuur MST Enschede – heeft zich in de strijd gemengd. Hij noemt de keuze voor Hengelo onbegrijpelijk en niet conform de benodigde geografische spreiding van de zorg in de regio. Hij wil het onderwerp op de agenda zetten van het overleg tussen de ziekenhuizen in Twente en de Achterhoek.

Archief
Terug naar vorige pagina