Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
10-01-2011  

Feestelijke campagne-kickoff D66 Overijssel

 

BATHMEN - Zaterdag gaven Aart Karssen en Roger van Boxtel samen de kickoff voor de verkiezings­campagne van D66. De lijsttrekkers voor Provinciale Staten respectievelijk de Eerste Kamer spraken in zaal Boode voor een volle zaal met D66’ers uit heel Overijssel. Ook Tweede-Kamerlid Wouter Koolmees, in december uitgeroepen tot politiek talent van het jaar, was aanwezig.

Zwollenaar Aart Karssen voert de lijst in Overijssel aan. Hij bracht de speerpunten uit het verkiezingsprogramma “Overijssel anders naar de toekomst” over het voetlicht: een duurzame economie, kennis en innovatie, meer aandacht voor natuur en landschap, en voor kunst en cultuur.

Roger van Boxtel sprak over zijn drijfveren om D66 in de Eerste Kamer te willen vertegenwoordigen. Achter de schermen is de oud-Minister altijd actief gebleven, maar zijn zorgen over de groeiende achterstand die Nederland onder het huidige kabinet oploopt op het vlak van onder meer innovatie, en vooral onderwijs, waren aanleiding om terug te komen in de actieve politiek.
Van Boxtel sluit niet uit dat veel kiezers naar de stembus zullen gaan om hun oordeel te geven over het huidige kabinet. Toch benadrukt Karssen dat er ook voldoende regionale thema’s zijn die de gang naar de stembus op 2 maart rechtvaardigen. “Denk aan de bezuinigingen op natuur en landschap waar D66 tegen is, of de bezuinigingen op cultuur.” Nadrukkelijk noemt Karssen ook vliegveld Twente. “D66 wil samenwerking over de grens in plaats van een geldverslindend en zinloos plan voor een burgerluchthaven in Twente. Ook dat is een van onze speerpunten.”

Archief
Terug naar vorige pagina