Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
18-11-2010  

Noordik Vroomshoop bindt virtuele strijd aan

 


LAN-party 2010 groot succes
VROOMSHOOP - De tweede editie van de LAN-party van Het Noordik in Vroomshoop is opnieuw een groot succes geworden. Aan de hand van een geheel eigen website werd al geruime tijd reclame gemaakt voor dit evenement en afgelopen week was het dan zover. Een korte impressie van een top LAN-party.

In totaal 35 leerlingen trappelend van ongeduld voor de deur. Gewapend met hun eigen computer betreden ze het strijdperk (kantine). Door middel van een wirwar van draden worden de computers op elkaar aan gesloten en kan de virtuele strijd beginnen. Schieten, racen, voetbal het maakt de jongelui niet uit bij elke discipline geven ze zich voor de volle honderd procent. In het heetst van de strijd klinkt vaak de kreet van overwinning.

Uiterste concentratie
Als we denken dat we alles hebben gehad komt er een hele installatie voor een band binnen. Het drumstel twee gitaren en microfoon worden deskundig aangesloten op de computer en de band kan van start gaan. ’s Avonds om 22.00 uur wordt gestart met de laatste ronde, met moeite worden daarna de laatste leerlingen uit het gebouw verwijderd, maar eigenlijk wil iedereen blijven om verder te spelen. De volgende dag staan de eerste al voor achten voor de deur om verder te spelen. Een enkele voetballer komt wat later, maar iedereen is weer van de partij. De hele dag wordt er weer volop gegamed. Er wordt individueel gespeeld in teamverband, in tweetallen. Elke vorm van samenwerken wordt gestimuleerd. De concentratie wordt geoefend, uren en uren achter elkaar word er geconcentreerd gespeeld, tot het bittere eind.

Archief
Terug naar vorige pagina