Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
16-11-2010  

Hulpofficieren Justitie in de fout

 

ENSCHEDE – In totaal 25 agenten van het Politiekorps Twente zijn de afgelopen jaren meerdere keren in de fout gegaan in de voorbereiding van strafprocessen. Dat blijk n.a.v. een onderzoek toen eerder dit jaar in augustus een hulpofficier van Justitie buiten zijn boekje ging omdat hij al jaren niet bevoegd was om als hulpofficier op te treden. Het onbevoegd optreden kan gevolgen hebben in de rechtsgang waardoor verdachten mogelijk zelfs vrijuit gaan.
Van de in totaal 100 agenten die als hulpofficier optraden, blijkt een kwart niet gekwalificeerd te zijn om huiszoekingen te laten verrichten of een besluit te nemen om arrestanten in bewaring te houden. De agenten hebben ieder afzonderlijk tussen de 6 en bijna 250 handelingen verricht. Een mooie kluif voor advocaten om uit te zoeken of het zaken van cliënten betrof en daardoor zaken heropend dienen te worden.

Dinsdagavond is het onderwerp aan de orde in het RTV Oost-programma ‘In de Wandelgangen’ dat wordt uitgezonden om 21.15 / 22.15 / 23.15 uur.

Archief
Terug naar vorige pagina