Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
02-11-2010  

Jongerencampagne ‘maak seks lekker duidelijk’

 

ALMELO - Op 4 en 5 november vindt in Oldenzaal en Almelo de regionale aftrap plaats van de landelijke campagne ‘Maak seks lekker duidelijk’. Het doel van de campagne is om jongeren weerbaar te maken tegen ongewenst seksueel gedrag. Op www.maaksekslekkerduidelijk.nl worden jongeren uitgedaagd na te denken over hun wensen en grenzen en die van anderen. Soa Aids Nederland en de Rutgers Nisso Groep voeren de landelijke campagne uit in opdracht van de ministeries van VWS en OCW. De GGD Regio Twente voert de campagne in deze regio.

Je eigen handleiding
Posters in bushokjes en op scholen en online banners laten foto’s van jongeren zien met hun ‘handleiding’ op het gebied van seksualiteit. Want iedere jongere heeft zijn of haar eigen handleiding. Alleen zijn ze zich hiervan vaak niet bewust. Op de Hyvescampagnewebsite www.maaksekslekkerduidelijk.nl worden jongeren uitgedaagd na te denken over hun ‘handleiding’ en deze in te vullen. De campagne richt zich ook op ouders en docenten. Zij kunnen tieners ondersteunen bij de seksuele ontwikkeling en het weerbaar worden. Daarvoor lanceren Soa Aids Nederland en de Rutgers Nisso Groep de website www.uwkindenseks.nl.

Weerbaar worden
Hoe jongeren hun wensen en grenzen kenbaar kunnen maken, leren ze met de nieuwe online game ‘Can you fix it?’ De game is te vinden op www.sense.info , dé jongerensite voor info over seksualiteit. Tien filmpjes tonen situaties die uit de hand dreigen te lopen. Jongeren kunnen zelf ingrijpen wanneer ze vinden dat hun grens is bereikt. Een ‘lovecoach’ staat ze bij met adviezen.

Regionale campagne en kick off
Op 5 november is een team aanwezig op het AOC Oost in Almelo om de campagne onder de aandacht te brengen. Samen met een paar leerlingen zullen de GGD-medewerkers kraskaarten uitdelen, met daarop een aantal vragen. De antwoorden op de vragen laten zien hoe jongeren denken over seksualiteit.

Archief
Terug naar vorige pagina