Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
28-10-2010  

Twenterand wil fors bezuinigen, Soweco ongerust

 

TWENTERAND - De gemeente Twenterand moet volgend jaar 1,3 miljoen euro bezuinigen. Dit bedrag loopt in 2014 op tot 3,5 miljoen. Wel wil de gemeente dat de basisvoorzieningen op peil blijven. Er zal ook vooral gesneden worden in de extra voorzieningen waar de gemeente volgens het college niet verantwoordelijk voor is. Twenterand gaat bezuinigen op kinderopvang, schoolbegeleiding, logopedie, cultuur en muziek. Ook gaat de gemeente bezuinigen op openbaar groen. Daarvoor staat een bedrag ingevuld van 3,5 euroton en dat gaat ten koste van het sociaal werkvoorzieningschap Soweco. Twenterand denkt dat de burgers bereid zijn om het openbaar groen bij te houden.
Soweco maakt zich voorlopig nog geen zorgen en wacht het debat in de gemeenteraad van Twenterand af. Mocht de bezuiniging alsnog doorgaan, dan doet Soweco zijn uiterste best ander werk voor hun werknemers te vinden.
Op 2 november a.s. houdt de gemeente eerst nog een hoorzitting in het gemeentehuis in Vriezenveen waar belanghebbende organisaties hun zegje kunnen doen.

Archief
Terug naar vorige pagina