Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
14-07-2008  

Einde Olympische kandidatuur Jeroen Dubbeldam


v.l.n.r. KNHS-voorlichter Jacob Melissen, Jeroen Dubbeldam en bondscoach Rob Ehrens kort voor het begin van de persconferentie
 

GEESTEREN - Jeroen Dubbeldam maakte tijdens de laatste dag van het CSI Twente aan alle speculaties over wel of niet deelnemen aan de Olympische Spelen een eind. Zaterdagavond werd de persconferentie voor de volgende dag aangekondigd en dat kon al haast geen goed nieuws meer betekenen. Dubbeldam had zich donderdagochtend al ter elfder ure teruggetrokken voor deelname aan het CSI Twente vanwege een lichte peesblessure van zijn toppaard Up and Down en toen werd nog gezegd dat mogelijk San Patrigano komend weekend nog een laatste test zou kunnen zijn voor bondscoach Ehrens om Up and Down nog eens onder het zadel aan het werk te zien. Dubbeldam besloot echter na een paar nachtjes slapen de knoop door te hakken.
Jeroen Dubbeldam was zelf amper fit nadat hij tijdens een buitenritje een trap van een paard had gekregen en een gebroken knie en scheenbeen opliep. Met de blessure van Up and Down volgde een volgende tegenslag. Het is voor de Olympisch kampioen van Sydney extra bitter, omdat hij ook al in Athene verstek moest laten gaan door een blessure van zijn toenmalige toppaard De Sjiem. Dubbeldam was bondscoach Ehrens dankbaar dat hij de deur zo lang open hield, maar in overleg werd toch besloten dat het welzijn van zijn paard boven alles gaat.
Bondscoach Ehrens waardeerde het besluit en realiseerde zich dat met het uitvallen van Dubbeldam en de tegenslag van Albert Zoer, die vorige week eveneens een dubbele beenbreuk opliep, de Nederlandse equipe ernstig gedupeerd is. Voor Zoer wordt nog geprobeerd via de Italiaanse chirurg Costa te bezien of een nadere operatie zinvol is om Zoer als nog 'fit' te krijgen. De Italiaanse 'wonderdokter' staat er om bekend om motorcoureurs binnen een week weer op de motor te krijgen maar of dat vergelijkbaar is met een ruiter die veel meer beenkracht nodig heeft valt nog te betwijfelen. Zonder Jeroen Dubbeldam en zonder Albert Zoer boet de Nederlandse springequipe fors in qua ervaring en Ehrens gaf dan ook aan, dat in dat geval Nederland niet meer als een der belangrijkste medaillekandidaten gezien kan worden. Ehrens bleef ook realist door de tegenslag niet als het einde van de wereld te beschouwen en vond bovendien dat uit de keuze van 6 à 7 wel beschikbare kandidaten ook een team te smeden viel dat best verrassend uit de hoek kan komen.

Meer CSI-nieuws bij sport.

Archief
Terug naar vorige pagina