Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
13-10-2010  

Stichting 'Wierden 200 jaar' opgeheven

 

PERSBERICHT,
Maandagavond heeft het bestuur van de “Stichting Wierden 200 Jaar” met algemene stemmen besloten de stichting met onmiddellijke ingang op te heffen.
Het bestuur ziet zich - na rijp beraad - hiertoe helaas genoodzaakt omdat inmiddels overduidelijk is geworden dat het door de raad beschikbaar te stellen (garantie)bedrag volstrekt ontoereikend is om tot een ook maar enigszins passend en verantwoord herdenkings- en activiteitenprogramma te komen. Bijzonder teleurstellend is het nu te moeten ervaren dat een raadsmeerderheid, ondanks de sinds 28 mei j.l. gedane herhaalde pogingen de raad zo goed mogelijk te informeren en te overtuigen van de aard en omvang van een met zoveel enthousiaste vrijwilligers op te zetten programma, niet bereid is hiervoor voldoende financiële middelen beschikbaar te stellen. Voorts speelt ook het feit dat het standpunt van enige fracties inzake een mogelijke subsidie zolang op zich heeft laten wachten dat er inmiddels te veel tijd is verstreken om een aantal door de werkgroepen geplande projecten nog te kunnen realiseren,een belangrijke rol in de overwegingen. Met name valt hierbij te denken aan het wegvallen van de grote revue, een van de aansprekende pijlers in het programma.

Het bestuur heeft begin februari van dit jaar op initiatief van de gemeente zeer gemotiveerd en vol ambitie zijn taak op zich genomen temeer ook omdat voor de op te zetten programma’s een substantieel budget (genoemd is een bedrag van 100.000 euro) in het vooruitzicht werd gesteld. Het bestuur betreurt uiteraard de gehele gang van zaken in hoge mate, in het bijzonder ook omdat zoveel enthousiaste vrijwilligers hun ambitie en inzet van de afgelopen maanden hierdoor verloren zien gaan.

Wierden,12 oktober 2010
Namens de Stichting Wierden 200 Jaar
G.A.J.J. van Loevezijn, voorzitter.

Archief
Terug naar vorige pagina