Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
08-10-2010  

Henk Kamp op Sociale Zaken, Opstelten - Justitie

 

DEN HAAG – Oud- minister Henk Kamp (VVD) wordt minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in het nieuwe kabinet Rutte-Verhagen. De RVD maakte vanmorgen bekend dat de geboren Hengeloër Kamp is ontvangen voor een gesprek met formateur Rutte.
Kamp is nu nog regeringscommissaris van Bonaire, Saba en St. Eustatius en was eerder minister van VROM en van het Ministerie van Defensie.
Voor het nieuwe Ministerie van Veiligheid en Justitie heeft formateur Rutte de oud- burgemeester van Rotterdam Ivo Opstelten op het oog. Opstelten was de informateur van het nieuwe kabinet en huidige voorzitter van de VVD.
Ivo Opstelten zal waarschijnlijk zijn voorzitterschap voor de commissie die de Olympische Spelen naar Nederland wil halen neerleggen. De lobby van Hippisch Twente kan dus opnieuw beginnen maar nu met de concurrentie van Gelderland dat een overeenkomst tekende met de KNHS en de KWPN voor een nationaal hippisch centrum in Ermelo. 
De eerdere informateur en huidig senator Uri Rosenthal (VVD) wordt minister van Buitenlandse Zaken. Als gevolg daarvan komt er een plaats vrij in de Eerste Kamer voor de oud- burgemeester van Almelo Menno Knip (VVD), die als eerste opvolger op het  VVD-kandidatenlijstje staat.

Archief
Terug naar vorige pagina