|
|
In het kielzog van Munsterman stapte ook Sylvia Böcker, lid van het managementteam bij Wegener per direct op. In de functie van chief digital officer leidde zij het traject Delta, dat Wegener moet omvormen tot een multimediaal bedrijf. Böcker werkte nauw samen met Munsterman en vertrekt met onmiddellijke ingang. „Ze kan zich niet verenigen met de gang van zaken, met het besluit van Mecom om Joop Munsterman op non-actief te zetten”, aldus de woordvoerder. Böcker werkte sinds 1999 voor Wegener en sinds 2008 in haar huidige functie.
Ook de belangrijke Britse aandeelhoudersgroep Governance for Owners, die 13% van Wegener in eigendom heeft, maakt zich grote zorgen over het ontslag van Joop Munsterman. GO is bang dat het ontslag van Munsterman de beurswaarde van Wegener ernstig zal aantasten. Eerder al deed GO pogingen om Wegener uit de Mecom-groep los te weken.
De Noorse Mecom-directeur Truls Velgaard meldde zich maandag al in Enschede om Munsterman op te volgen. Mecom is de Britse moedermaatschappij van Wegener. De hoofdredacteuren voorzien grote cultuurverschillen, omdat de Noorse krantenmarkt erg anders is. „In Nederland is de dagbladpenetratie erg hoog. Noren kennen bovendien het fenomeen huis-aan-huiskranten niet”, aldus Alex Engbers, voorzitter van het hoofdredacteurenoverleg.
Engbers: 'In de ogen van Mecom scoort Wegener slecht op onlineactiviteiten, omdat ze de Nederlandse situatie vergelijken met Noorwegen en Groot-Brittannië, waar de publieke omroepen geen reclame mogen uitzenden. Binnen de Nederlandse context doet Wegener het echter hartstikke goed.'
Het Britse Mecom dat Wegener kocht van de familie Houwaart, kampt met grote schulden en gebruikt het grotere Wegener als 'cashcow' om haar schulden bij de banken af te lossen.
Lees ook:
TC Tubantia: Wegener wil opheldering vertrek Munsterman
TC Tubantia: Aandeelhouders boos
Parool: Mecom stuurt topman Wegener weg
PZC: Man van het kleine guluk bij Wegener
|