Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
09-09-2010  

Sloop viaduct UT roept meer weerstand op (upd)


Het wordt weer een gelijkvloerse kruising. - afb.: gem. Enschede
 

ENSCHEDE – Naarmate de sloop van het viaduct naar de UT aan de Hengelosestraat dichterbij komt, groeit ook de weerstand onder de bevolking. De gemeente Enschede heeft 15,2 miljoen euro uitgetrokken voor de sloop van dit viaduct en de herinrichting van dit deel van de Hengelosestraat tussen de UT en het Kennispark Twente. De sloop moet de visuele barrière tussen de UT en het verder te ontwikkelen Kennispark (Business & Science Park) wegnemen om een eenheid uit te stralen.
Het Hengelose raadslid Dragt (CDA) heeft grote moeite met de verkeerskundige en stedenbouwkundige aspecten. Vooral het weghalen van het viaduct heeft een vertraging van 1,5 minuten tot gevolg voor de verkeersafwikkeling tussen Hengelo en Enschede. De ruimtewinst voor bedrijvigheid kon daardoor wel eens een dure worden waardoor de gemeente Enschede het paard achter de wagen spant is zo ongeveer de kritiek van Dragt.
Andere criticasters geven aan dat het viaduct er ooit gekomen is om het aantal ongevallen drastisch omlaag te brengen en verwijzen ook naar het weghalen van het viaduct aan de Zuiderval waardoor lange files zijn ontstaan.
De gemeente Enschede gaat nu van 21 t/m 23 september proefdraaien door het verkeer over de Hengelosestraat via de parallelwegen te leiden. In oktober moet de reconstructie beginnen.

Lees TC Tubantia:
Viaduct voor proef even dicht.
Sloopvergunning viaduct UT is verleend.
Als het viaduct is gesloopt.

Sloop viaduct UT creëert problemen.
Kritiek op sloop UT-viaduct.
Updatate:
Lees ook RTV Oost

Archief
Terug naar vorige pagina