Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
07-09-2010  

K.O. voor T. Ebrecht te Wierden

 

Decorandus ontplooide/ontplooit de volgende activiteiten:
1972-heden:
vrijwilliger EHBO'er en voorzitter van het Dagelijks Bestuur (sinds 2000) en vice-voorzitter (sinds 2006) van de EHBO-vereniging, afdeling Wierden.
Daarnaast is hij betrokken bij oefeningen en examinering van de schooljeugd in het kader van de jeugd-EHBO. Hij helpt als hulpverlener bij evenementen. Hij organiseert collectes en ondersteunt herhalingslessen en de wedstrijdploegen. Decorandus verzorgt de PR van de EHBO, heeft invulling gegeven aan het oprichten an een eigen website en houdt deze up-to-date.
2006-heden:
bestuurslid van de EHBO, regio Twenteland
2007-heden;
bezoekbroeder van de Nederlandse Hervormde kerk in Wierden
2009-heden;
actief voor het wijkinitiatief Lekenhulpproject. Samen met Ambulance Oost heeft decorandus in zijn eigen wijk 60 mensen gemobiliseerd en is er onder leiding van een gediplomeerde instructeur bij hem thuis de vereiste AED-cursus gegeven. Mensen zijn nu opgeleid en nieuwe mensen worden opgeleid om bij een slachtoffer die een hartstilstand krijgt te starten met reanimatie en defibrillatie met een AED.

Decorandus de heer Ebrecht doet al dit werk vrijblijvend met hart en ziel en toont daarin ook een grote mate van continuïteit. Hij staat altijd voor iedereen klaar met raad en daad en niets is hem teveel.

Fotoreportage (10 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina