Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
28-08-2010  

Dinkel overstroomt, Losser in nood (upd)

 

LOSSER – Het riviertje de Dinkel is dezer dagen een echte rivier geworden. Door de hevige regenval van de laatste dagen en de toevoer vanuit Duistland, is de hoeveelheid te verwerken water dermate groot dat op veel plaatsen de Dinkel buiten haar oevers is getreden en voor flinke wateroverlast zorgt in en om Losser.
Een crisisteam van Waterschap Regge & Dinkel, gemeenten, de brandweer en de politie doet er alles aan om de overlast te bezweren. De natuur zal echter het overgrote deel op zich moeten nemen om de waterstand te latene zakken. Veel straten in en om Losser staan blank en meerdere kelders staan vol met water.

Update: 29-08-2010
Het Waterschap Regge & Dinkel heeft bij de Dinkel versterkte dijkbewaking ingesteld. Het waterpeil zakt licht, maar dat is nog geen reden tot gerustheid omdat meer water uit Duitsland wordt verwacht.De gemeente Borken in het Duitse grensgebied heeft eveneens met flinke overstromingen te maken. 
Ook bij Diepenheim is de waterstand van de Schipbeek kritiek. De gemeente Berkelland heeft een crisisteam in werking gesteld. De Gelderse brandweer krijgt assistentie van Twentse korpsen bij het vullen van zandzakken ter versterking van dijken. Dit geldt eveneens voor de regio Bathmen. 

< foto: Maarten Mijwaart.
Kijk ook naar het filmpje en diverse fotoreportages
Foto's De Schipbeek en filmpje dijkdoorbraak De Schipbeek bij Diepenheim.

Archief
Terug naar vorige pagina