Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
23-07-2010  

Vrachtwagen met biggen gekanteld op A1 (upd)


De aanhanger wordt weer op zijn wielen getrokken
 

HOLTEN - Vrijdag 23 juli omstreeks 11.30 uur is op de A1 ter hoogte van Holten een vrachtwagen met ongeveer 550 biggen gekanteld. De chauffeur is ongedeerd gebleven, 50 biggen hebben het ongeval niet overleefd. De A1 is tussen Lochem en Markelo geheel afgesloten.
Om onbekende reden is de vrachtwagen in de berm gekomen. Nadat de chauffeur, een 48-jarige man uit Ede, een stuurcorrectie uitvoerde begon de aanhanger te scharen en kantelde de gehele vrachtwagen. Hierdoor kwamen ongeveer 150 biggen buiten de vrachtwagen terecht. Ongeveer 50 hebben het ongeval niet overleefd, de andere biggen zijn in de naast gelegen berm opgevangen.

Update:

Omstreeks 13.30 uur is begonnen de biggen overgeladen in een vervangende vrachtwagen. De afdeling Verkeersongevallen Analyse van Politie Twente onderzoekt de toedracht van het ongeval. De werkzaamheden zullen naar verwachting tot ongeveer 15.00 uur duren.

Update:

De A1 in de richting Hengelo is rond de klok van 15.00 uur weer geopend nadat alle biggen zijn afgevoerd. Richting Deventer is de A1 nog voor alle verkeer gesloten omdat de gekantelde vrachtwagen nog op zijn wielen moet worden gezet. Ook moet uitromende dieselolie worden verwijderd. Verwacht wordt dat deze rijrichting voor 17.00 uur weer wordt vrij gegeven.

Foto's gemaakt ? Stuur ze naar
redactie@almelonieuws.nl

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina