Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
11-07-2010  

Hippisch Twente koestert Olympische ambitie


foto: Clemens Brughuis
 

Om in 2016 op topniveau te zijn, gaat de Twentse hippische sector zich richten op terreinen als talentontwikkeling, diergeneeskundig onderzoek en innovatie, breedtesportontwikkeling en de vorming van een Kerngroep Topsport en Olympische Spelen 2028.

Ivo Opstelten zei in een reactie: "Ik ben onder de indruk van wat er in Twente gebeurt. U heeft de topsporters, u heeft de accommodaties, u heeft de breedtesport. De Olympische ambitie van Twente spoort perfect met de landelijke ambitie. Belangrijk is dat we in 2016 op Olympisch niveau zijn. In dat jaar beslissen we of Nederland zich wel of niet kandidaat gaat stellen voor 2028. Twente heeft de wil om dat niveau in 2016 te bereiken." Opstelten riep tenslotte de provincie Overijssel op om de hippische ambitie van Twente actief te gaan ondersteunen.

Twente is een hippische regio met topruiters en toonaangevende internationale evenementen zoals het CSI Twente, Indoor Wierden en Military Boekelo. Veel Twentenaren zijn actief in de paardensport. De kracht van hippisch Twente blijkt verder onder meer uit het hoge niveau van de springsport, zowel in de breedtesport als in de topsport, de actieve verenigingen, het voor de ruitersport aantrekkelijke landschap met een netwerk van men- en ruiterroutes en de grote economische en maatschappelijke spin-off voor Twente.

De Olympische ambitie van de regio past in de Agenda van Twente. De Agenda van Twente is een langjarig investeringsplan met als doel het duurzaam versterken van de sociaaleconomische structuur van Twente.
 

Fotoreportage (13 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina