Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
30-06-2010  

Inzameling plastic in Wierden succes

 

WIERDEN - Het apart inzamelen van plastic verpakkingsmateriaal in de gemeente Wierden is een succes. Sinds het begin van de inzameling in januari van dit jaar is ruim 44.000 kg ingezameld. Over een jaar gezien zou dat uitkomen op bijna 15 kg per huishouden. Dit is meer dan vergelijkbare gemeenten in de regio met hetzelfde inzamelsysteem en ongeveer gelijk aan het landelijk gemiddelde.
Het succes leek even te groot. Er werd zoveel plastic aangeboden dat de containers bijna continue vol waren en veel afval ernaast werd gezet. Dat probleem is opgelost door meer containers te plaatsen en ze vaker te legen (drie maal per week). Inmiddels zijn de containers met het Plastic Heroes logo meer dan bekend bij de inwoners en weet men de weg naar de container te vinden.
De enige “problemen” die er zijn gaan over wat nou wel en niet in de container moet. Het is namelijk niet zo dat alle plastic daarin moet. Het gaat uitsluitend om verpakkingsmateriaal en niet om zaken als oud speelgoed, kapotte tuinstoelen e.d. De containers zijn zo gemaakt dat er ook geen grote stukken in passen. Een vuilniszak vol plastic past niet. Wel pedaalemmerzakken, boodschappentasjes e.d.
De gemeente is heel tevreden met het succes. Op acht plekken in de gemeente staan containers. Zoals het nu gaat is het inzamelsysteem kostendekkend. 

Archief
Terug naar vorige pagina