Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
22-06-2010  

Verduistering van 8 euroton bij Windesheim

 

ZWOLLE – Ex-directeur H. (Marketing & Communicatie) van de Christelijke Hogeschool Windesheim te Zwolle, die momenteel terecht staat wegens verduistering van enkele tonnen, blijkt veel meer te hebben verduisterd dan gedacht.
De man blijkt sinds de eeuwwisseling stelselmatig geld te hebben verduisterd voor een totaal bedrag van ruim acht euroton. H. leefde op grote voet en stak het verduisterde geld in een paardenhouderij en declareerde bovendien 26.000 euro aan privékleding.
De verduistering kwam aan het licht nadat zijn inmiddels ex- vrouw ontdekte dat H. er een buitenechtelijke relatie op nahield. Door te snuffelen in zijn laptop ontdekte zij de verduistering en meldde dit bij de Fiscale Inlichtingen en Opsporing Dienst (FIOD). H. heeft de jarenlange praktijken bekend.
Ook demissionair staatssecretaris van Bijsterveldt houdt zich met de affaire bezig omdat in de loop der jaren meer verduisteringszaken in het onderwijs aan het licht zijn gekomen. Dit speelde ondermeer bij Hogeschool Edith Steijn in Hengelo tussen 2002 en 2004 en in 2002 bij de Holland Accent Onderwijsgroep te Vlaardingen.
De Tweede Kamerfractie van de SP heeft de staatssecretaris vragen gesteld hoe zij denkt dit soort verduisteringen te kunnen voorkomen en wil dat het toezicht wordt verscherpt.

Archief
Terug naar vorige pagina