Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
15-06-2010  

Wierden 200 jaar: ´t geet vedan

 

WIERDEN - De gemeente Wierden bestaat in 2011 tweehonderd jaar. Maandagavond werd de tweede informatieavond gehouden voor verenigingen en instellingen. In Het Anker waren ruim 65 personen aanwezig om met elkaar van gedachten te wisselen over de viering van twee eeuwen Wierden.
De avond werd geopend door de heer G. van Loevezijn, voorzitter van Stichting Wierden 200 jaar. Aansluitend roemde burgemeester Robben de aanwezigen voor hun enthousiasme om samen een mooie viering te realiseren.
De aanwezigen vertegenwoordigen verenigingen en instellingen in de groepen Buurten en Buurtschappen, Muziek en Koren, Sport en Bewegen, Kunst en Cultuur, Horeca en Enter.
Het hele jaar door zullen door de diverse verenigen en instellingen activiteiten worden georganiseerd. In de week van 16 t/m 24 september 2011 zal de officiële feestweek van het tweehonderdjarig bestaan zijn.
De diverse projectgroepen gaan hun plannen in de komende tijd uitwerken en de overkoepelende Stichting Wierden 200 jaar zal met een complete programmering van alle activiteiten komen.
De slogan voor de viering van het tweehonderd jarig bestaan werd op deze avond bekend gemaakt; Wierden 200 jaar, ’t geet vedan.
Op de site www.wierden200jaar.nl is het komende jaar alle informatie te vinden over de plannen en de samenstelling van het bestuur van de Stichting Wierden 200 jaar.

Archief
Terug naar vorige pagina