Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
08-06-2010  

Nieuw PPM Oost krediet voor MKB-bedrijven

 

ARNHEM - Gelderse MKB-ondernemers met een in de kern gezond bedrijf, maar een tijdelijk tekort aan geld, kunnen sinds kort een beroep doen op een nieuw fonds, de MKB Kredietfaciliteit Gelderland. De provincie Gelderland heeft € 25 miljoen beschikbaar gesteld voor achtergestelde leningen aan bedrijven die door de crisis moeite hebben kapitaal aan te trekken. Veel ondernemers in Gelderland hebben door de crisis problemen gekregen. Inmiddels hebben de meeste bedrijven maatregelen genomen en is er bijvoorbeeld gereorganiseerd. Nu nemen de orderportefeuilles weer toe en zijn er mogelijkheden voor groei. Maar het geld dat daarvoor nodig is, ontbreekt. Specifiek voor deze bedrijven heeft de provincie Gelderland een nieuw fonds gecreëerd: de MKB Kredietfaciliteit Gelderland. 

Er zijn strikte voorwaarden verbonden aan het fonds (zie www.ppmoost.nl). Zo moeten bedrijven in Gelderland gevestigd zijn, behoren tot het klein en middelgroot MKB en werkzaam zijn in de maakindustrie, energie- of milieutechnologie, of opereren in de voeding-, gezondheid- of technologiesector. 

Participatiemaatschappij Oost Nederland NV beheert het fonds, waarvoor ondernemers zich via www.ppmoost.nl kunnen aanmelden. De achtergestelde leningen hebben een looptijd van maximaal vijf jaar. De eerste reacties vanuit het bedrijfsleven zijn positief. Het fonds biedt snel en adequaat een oplossing voor een tijdelijke kredietbehoefte die nergens anders te vervullen is. “De MKB Kredietfaciliteit is een werkbaar en laagdrempelig krediet dat zeer welkom is”, aldus een van de aanvragers. 

PPM Oost organiseert op 22 juni 2010 in het Gelredome in Arnhem een bijeenkomst voor ondernemers om de regeling toe te lichten en vragen te beantwoorden. Kijk voor meer informatie op de website: www.ppmoost.nl  

Of de provincie Overijssel het goede voorbeeld volgt ?

Archief
Terug naar vorige pagina