Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
03-06-2010  

Brandveilig tips WK voetbal

 

Langzamerhand beginnen steeds meer cafés, huizen en straten oranje te kleuren. De vele versieringen -helaas nog te vaak van brandbaar materiaal- kunnen gevaarlijke situaties tot gevolg hebben. Slingers, vlaggen, papieren vlaggetjes en andere versieringen vliegen makkelijk in de brand en bepalen hoe snel een brand om zich heen grijpt. Het is daarom belangrijk dat versieringen moeilijk ontvlambaar zijn en dat bij het ophangen van de versiering de voorschriften in de gaten worden gehouden.

Enkele tips van Brandweer Twente voor het veilig ophangen van versiering:
1. Hang slingers en vlaggetjes niet in de buurt bij spots of apparatuur die warmer wordt dan handwarm, zodat het materiaal niet kan gaan gloeien of ontbranden.
2. Gebruik moeilijk brandbare versiering: op de verpakking staat aangegeven of dit het geval is.

Daarnaast is het voor de brandweer belangrijk dat de brandweerwagens door de straten kunnen. Burgers wordt gevraagd de vlaggetjes en versiering in de straat op minimaal 5 meter te hangen zodat de brandweerwagens een vrije doorgang hebben. Het zou jammer zijn wanneer uw mooi versierde straat vernield wordt door een brandweerwagen die niet door de straat kan vanwege te laag hangende versiering.
Denk er ook aan dat u de brandkranen vrij houdt. Deze brandkranen liggen meestal in het trottoir en zijn afgesloten met een ijzeren deksel met als opschrift ‘brandkraan’ of ‘hydrant’. De brandkranen zijn ook aangeduid met een bordje op straat of op de gevel van een nabijgelegen object.
Voor meer informatie over een brandveilig WK: www.brandweertwente.nl 
 

Archief
Terug naar vorige pagina