Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
08-04-2010  

Help de politie met aanpak van overvallen


Antoinette Geerts
 

Ook alle sporen worden bekeken en onderzocht. De wijkagent geeft extra zorg en aandacht aan de omgeving van de plaats waar de overval heeft plaatsgevonden. Met behulp van getuigenoproepen in de media roept de politie de hulp van burgers in om verdachten te kunnen opsporen.” Het geweld lijkt toe te nemen. Bij de overval in een woning aan de Minkmaatstraat in Enschede werd zelfs geschoten. “Wij adviseren dan ook aan burgers en ondernemers om geen weerstand te bieden en mee te werken tijdens de overval” aldus Antoinette Geerts.

Aantal overvallers zitten vast
Inmiddels heeft Politie Twente een groot aantal personen aangehouden die verdacht worden van diverse overvallen. “We focussen ons in eerste instantie op de overvallen die vanaf eind 2009 gepleegd zijn in de regio Twente. Dit zijn 27 overvallen gepleegd op onder andere woningen, in veel gevallen van ondernemers of bejaarden, horecazaken als snackbars en tankstations. De aangehouden overvallers zitten nog steeds vast.

Blijf alert!
Het voorkomen dat er geen overvallen plaatsvinden is niet alleen een doel van de politie maar ook van ondernemers en bewoners zelf. De politie geeft tips hoe de burger de kans op een overval kan verkleinen. Deze tips zijn ook terug te vinden op www.politie.nl/twente.

“Wij vragen de burgers alert te blijven en bij twijfel en/of bij specifieke vragen kan men contact opnemen met de wijkagent. Telefoonnummer 0900-8844. Maar mocht men overvallen zijn of getuige zijn van een overval waarschuw dan meteen de politie op alarmnummer 112. Het is de komende tijd ook mogelijk om al bij een verdachte situatie rondom overvallen en berovingen, gebruik te maken van het alarmnummer 112”

Archief
Terug naar vorige pagina