Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
20-03-2010  

Alex de Vries nieuwe intendant Overijssel


Alex de Vries - foto: Max Stern
 

A-merken
Meulman: “Overijssel kent tal van A-merken op festival- en kunstgebied. En naast het feit dat er op het gebied van kunst en cultuur veel te genieten en ontdekken valt, is het een heerlijk landsdeel om in te wonen, werken en recreëren. Het was en is mooi om te laten zien wat Overijssel in huis heeft. Komende zomer kunnen mensen genieten van verschillende artistieke producties waarbij kunst en landschap hand in hand gaan”.
De Vries: “Er ligt een mooie basis. Graag wil ik extra impulsen geven op het gebied van interdisciplinaire projecten die de festivals kunnen verrijken en versterken in hun profiel en identiteit. Mijn voorkeur gaat daarbij vooral uit naar producties met een sterke visuele inslag en een benadering vanuit de beeldende kunst”.

Ervaring
Alex de Vries is sinds 1979 professioneel actief in de culturele sector en was in de afgelopen 31 jaar betrokken bij diverse festivals, zoals het festival Passage Oost-Europa in Arnhem (hoofd publiciteit), Festival aan de Werf in Utrecht (programmering beeldende kunst) en Theaterfestival Boulevard in ’s-Hertogenbosch (adviseur en programmeur).
Daarnaast was De Vries betrokken bij tal van tijdschriften en publicaties over kunst en cultuur en werkte hij bij verschillende culturele instellingen (Shaffy Theater in Amsterdam, Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem en Academie voor Kunst en Vormgeving in ’s-Hertogenbosch). Sinds negen jaar runt hij met Jan Willem den Hartog communicatieadviesbureau Stern / Den Hartog & De Vries.
Meer info: www.beeldvanoverijssel.nl

Archief
Terug naar vorige pagina