Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
15-03-2010  

Canadese bevrijders komen naar Wierden

 

De groep van 33 personen wordt aan het begin van de middag door het gemeentebestuur en genodigden ontvangen op het gemeentehuis van Wierden. Burgemeester Kristen heet de groep welkom in Wierden. De heer Kees Kroon van de Historische Kring Wederden houdt vervolgens een presentatie over de bevrijding van Wierden. Vervolgens staat een bustocht langs strategische punten rond de bevrijding op het programma.

De bustocht eindigt bij het oorlogsmonument bij de dorpskerk aan het burgemeester J.C. van den Bergplein in Wierden. Om 15.30 uur is hier een korte ceremonie. Belangstellenden en geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Allereerst houden burgemeester Kristen en luitenant Kolonel McVeety (commandant van het huidige Algonquinregiment) een toespraak. Vervolgens leggen ze kransen bij het oorlogsmonument neer. Tot slot speelt Harmonie Sint Jan uit Wierden het Canadese en het Nederlandse volkslied.

Genodigden, de Algonquins en geïnteresseerden gaan daarna naar het pand van de Historische Kring Wederden. Hier krijgen de gasten een rondleiding langs de speciale herdenkingstentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog.

De ontvangst van het Algonquinregiment wordt afgesloten met een diner bij ’t Anker.

Archief
Terug naar vorige pagina