Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
07-03-2010  

Horecaopleiding ROC in de prijzen

 

Bram Kosterink (leerbedrijf is restaurant Square in Hengelo) goud.
Nelson Tanate (leerbedrijf is Dorset Mansion House in Borne) zilver.
Kimberly Thorne (leerbedrijf is restaurant Amis in Enschede) haalde brons binnen.
Tijdens de finale bij het serveren werden de studenten getoets op hun kunde om wijn-spijs combinaties te maken, het hakken van kreeft aan tafel, blind proeven van 15 gedistileerde dranken en omgang met gasten.

Cas Spijkers Academie
Emiel Kwekkeboom uit Losser volgt bij het ROC in Almelo de Cas Spijkers Academie (leerbedrijf Hotel & Restaurant de Lutt in de Lutte) en won een zilveren medaille bij het koken.
Alle koks kregen een "black box": men weet van tevoren niet welke producten en ingredienten er in de box zitten. Het is dan de kunde en eigen creativiteit om er een prachtig viergangen menu van te maken.

Trots!
"Maanden lang zijn leerbedrijven en docenten intensief met de jongelui aan het trainen, zelfs de afgelopen voorjaarsvakantie hebben we eraan besteed, het resultaat is er naar", aldus André Hofman namens de trotse leermeesters en begeleiders van het ROC van Twente.

Eerdere successen
Afgelopen jaar stond het ROC voor de derde keer op de eerste plaats in het kampioenschap Gastheerschap. Vorig jaar werd de Twentse student Anne Hovels eerste. Zij zal over twee weken meedoen met de Wereldkampioenschap in Brazilie.
Vier studenten van het ROC van Twente zijn vandaag in Rotterdam tijdens de finale van het Nederlands kampioenschap Beste kok en Beste gastheer/gastvrouw in de prijzen gevallen.

Archief
Terug naar vorige pagina