Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
17-12-2009  

PvdA blaast luchthaven en coalitie op


Geachte redactie,

Ik heb begrepen, dat de keuze voor of tegen dit voorstel over een voortzetting van een vliegveld onder de vrije onderwerpen valt.

Het is voor deelnemende partijen dus niet nodig om de partij discipline te handhaven.
Het opblazen van de coalitie is dan m.i. ook een duidelijk initiatief van het CDA heb ik begrepen en niet van de PVDA, zoals u schrijft!

Ik stem overigens op geen van beide partijen, dat de helft + 1 tegen, voor de wethouder van Enschede betekent dat de meerderheid toch voor is, laat zien dat hij ook aan vervanging toe is.
Wethouders blijven te lang in dezelfde functie operen en dan lopen ze eigenlijk iedereen in de weg. Hetzelfde beeld is in Almelo waar te nemen met de wethouders Sjoers en Kuiper, die in de huidige portefeuilles allang vervangen hadden moeten worden.

m.vr.gr.
J. van Willigen

Naschrift redactie:
De fractiediscipline binnen de PvdA, maar vooral het PvdA-beroep op het SP-statenlid van der Ven om toch bij de stemming aanwezig te zijn, met baby en al, rechtvaardigen de kop boven het artikel alleszins is onze bescheiden mening. De PvdA heeft zich met haar stemgedrag buiten de coalitie met de VVD en CDA gezet dus zal er stevig gelijmd moeten worden om het onderlinge vertrouwen te herstellen. Maar als dat niet lukt…
 

ZWOLLE – De fractie van de PvdA speelde gisteren een cruciale rol in de vergadering van provinciale staten over het voorstel van een herstart van een burgerluchthaven in Twente. De fractie was niet te vermurwen en zag een kleine burgerluchthaven niet als economisch haalbaar en had de grootste moeite met de structuurvisie van het plan. Het plan dat in de Enschedese gemeenteraad al was aangenomen ligt daarmee op zijn gat. In Enschede stemde de PvdA juist wel voor een herstart van de luchthaven. Ook intern heeft de PvdA dus iets te verhapstukken.
Met 23 stemmen voor en 24 tegen is bovendien de coalitie met het CDA en de VVD opgeblazen. Wel is er koortsachtig overleg of die coalitie te lijmen valt of dat mogelijk een andere coalitie te vormen valt. Mocht dat niet het geval zijn, komen er nieuwe provinciale verkiezingen.
De PvdA speelde ook een cruciale rol om het Almelose statenlid van der Ven (SP) te bewegen toch bij de stemming aanwezig te zijn. Van der Ven is vorige week bevallen en zou de vergadering niet bijwonen. VVD-er Hoogland (Almelo) werd zelfs vanuit Afghanistan ingevlogen om aanwezig te kunnen zijn om voor te kunnen stemmen. Dat mocht echter niet baten door het beroep dat de PvdA deed op van der Ven. 

Archief
Terug naar vorige pagina