Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
05-12-2009  

ZEMBLA wint De Loep 2009 - Gijzeling Almelo

 

UTRECHT - De prijs voor de beste audiovisuele productie op het gebied van onderzoeksjournalistiek is dit jaar gewonnen door ZEMBLA redacteuren Thomas Blom en Sinan Can.
Zij krijgen de prijs voor de ZEMBLA-uitzending "Gijzeling in Almelo" over de gijzeling van een wethouder en enkele ambtenaren in Almelo door een gefrustreerde restauranthouder. Het programma geeft volgens de jury een onthullend inzicht in het willekeurige handelen van het gemeentebestuur voorafgaand aan de gijzeling.
De prijs wordt toegekend door de Vlaams Nederlandse Vereniging van Onderzoek Journalisten VVOJ. Er waren drie genomineerden in de sector audio-visueel.

Lees verder.

In oktober jl. herhaalde ZEMBLA de tv-uitzending wat tot woede leidde bij het Almelose college van B&W dat aankondigde juridische stappen te zullen ondernemen tegen de redacteuren van ZEMBLA en de VARA. Tot op heden is echter niets van dergelijke stappen vernomen. Deze week werd het onderzoeksrapport van de Universiteit Tilburg openbaar. Dat rapport laat weinig heel van de bestuurscultuur in bestuurlijk Almelo. (Kijk onder rubriek Politiek Almelo)

Archief
Terug naar vorige pagina