Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
30-11-2009  

Minister boos op graaiende korpschefs


Waarnemend korpschef Miriam Barendse (foto: Politie Twente)
 

DEN HAAG/ENSCHEDE – Minister ter Horst is ontstemd over de graaicultuur binnen de diverse politiekorpsen, zeker als het om waarnemers gaat. Volgens de minister moet de Balkenende-norm ook gelden voor waarnemende korpschefs. Zij gaat de korpsregio’s dan ook aanspreken op die betalingen.
Ter Horst reageert daarmee op berichten dat ex- waarnemend korpschef Miriam Barendse in haar Twentse periode 1400 euro per dag claimde (via haar eigen adviesbureau) in de drie maanden dat zij in Twente werd ingehuurd. Al met al een bedrag van 60.000 euro dat op jaarbasis zou neerkomen op een salaris van 240.000 euro.
Barendse die sinds 1 oktober jl haar zakken vult tot 1 april 2010 als waarneemster in Brabant, bracht tijdens haar Twentse periode voor 2,5 dagen werk ter voorbereiding voor haar dienstovername in Brabant ook nog eens 4500 euro aan kosten in rekening en verdiende die 2,5 dag dus dubbelop. In Brabant ‘verdient’ Barendse nu 9968 euro per maand en dat is nagenoeg net zo veel als korpschef Welten verdient in het grootste politiekorps van Nederland, Amsterdam. Met dank aan RTL Nieuws is deze affaire weer aan het licht gekomen.

De declaraties van de politietop in het politiekorps Twente.
De declaraties bij de KLPD.

Redactie:
Je kunt je haast afvragen wat nu erger is, een 18-jarige kleptomane uit Oldenzaal die in Wijhe betrapt wordt op het stelen van 30 tubes tandpasta, of de verrijkingsdrang binnen de top van de politie? In ieder geval zal de kleptomane haar straf niet kunnen ontlopen.

Archief
Terug naar vorige pagina