Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
26-11-2009  

20 sollicitanten burgemeestersvacature Wierden

 

Achtergrond sollicitanten
15 kandidaten hebben of hadden een fulltime functie in het openbaar bestuur, 5 sollicitanten hebben een andere professionele achtergrond. 12 sollicitanten zijn lid van het CDA, 3 van de ChristenUnie en 3 van de PvdA, 1 van D66 en van 1 kandidaat is niet bekend of deze is aangesloten bij een politieke partij.

 

Vacature
De sollicitatietermijn liep van 30 oktober tot 20 november 2009. De burgemeestersvacature in deze ca. 23.500 inwoners tellende gemeente is op 1 september 2009 ontstaan door het vertrek van burgemeester L.B. Kobes naar de gemeente Twenterand. Op dit moment wordt het burgemeesterschap van Wierden waargenomen door de heer J.G. Kristen.

 

Hoe verder?
Met het door de gemeenteraad van Wierden vastgestelde profiel maakt Commissaris van de Koningin Jansen een selectie uit de kandidaten. Deze selectie wordt vervolgens aan een vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad voorgelegd.

 

De gemeenteraad streeft ernaar haar aanbeveling medio februari 2010 vast te stellen en deze kort daarna aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties te sturen. De procedure is erop gericht dat er vóór volgend jaar zomer een nieuw benoemde burgemeester aan het werk kan in Wierden.

Archief
Terug naar vorige pagina