Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
25-11-2009  

Meerdere jongens betrokken bij handel in vuurwerk

 

De 15-jarige werd thuis bezocht en bij hem werden nog 200 patronen aangetroffen, de rest had hij al verkocht. De 200 patronen werden in beslag genomen en de 15-jarige kwam later naar het bureau om een verklaring afteleggen.
Het onderzoek werd voortgezet en de afgelopen dagen zijn in totaal, naast de 15-jarige nog 18 jongeren, allen afkomstig uit Haaksbergen en tussen de 12 en 16 jaar, aan het bureau verhoord. De bij hen aangetroffen patronen zijn in beslag genomen. Het merendeel van de door de 15-jarige en zijn vader gekochte patronen is hierdoor boven water.

De vader van de 15-jarige, die met zijn zoon de knalpatronen in Duitsland heeft gekocht, komt nog aan het bureau in Haaksbergen om te worden gehoord.
De nodige processen-verbaal zullen worden opgemaakt. De officier van justitie gaat daarna bepalen wat er met deze verdachten moet gebeuren. Deze knalpatronen, die onder de Wet Wapens en Munitie vallen, is verboden vuurwerk. Ieder jaar wordt er ook in Haaksbergen voor tussen de 10 en 15.000 euro aan gemeentelijke eigendommen door vuurwerk vernield. Vuilnisbakken, bushokjes en verkeersbroden zijn vaak het doelwit van vooral deze knalpatronen.

Archief
Terug naar vorige pagina