Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
23-11-2009  

Drie provinciale titels voor APKV Het Oosten


Bertus Bos met zijn winnende duif, een Raadsheer
 

Bij de duiven was Bos uit Saasveld de nummer één met een Raadsheer. Keurmeester Bennie Kleine uit Enschede kende deze prachtige duif 97 punten toe op een totaal van maximaal honderd punten: ‘uitmuntend in alle onderdelen, proficiat’, stond vermeld op de keurkaart. Een dergelijke prestatie werd ondertussen ook geleverd door de ervaren fokkers Snijders en Bernard Jorink uit Almelo. Snijders met een Hollandse kropper in de kleurslag blauwbont zwartgeband. En met een Oosterse roller in de kleurslag zwart kwam Jorink tot 97 punten, maar de jury koos bij het verdelen van de hoofdprijzen toch voor de duif van Bos.
In de categorie lach- en diamantduiven werd een wild kleurige lachduif van Smelt uit Vriezenveen aangewezen tot kampioen. Smelt kreeg zo een hoofdprijs op ‘zijn eigen’ show: hij is namelijk voorzitter van Kleindier Liefhebbers Overijssel, de provinciale kleindierenbond die het kampioenschap samen heeft georganiseerd met BPKV uit Borne en met de medewerking van GPKV uit Goor en APKV Het Oosten.
De jaarlijkse clubkampioenschappen van APKV Het Oosten waren eveneens ondergebracht in sporthal ’t Wooldrik. Met hun Overijsselse kampioenen, voegden Löwik, Bos en Smelt uiteraard ook de clubtitel toe aan het prijzenpakket. Bij de konijnen sleepte Dennis Voortman uit Almelo het kampioenschap in de wacht met een prachtige Tan, daarmee hield hij Harald Asbreuk uit Albergen nipt achter zich met een dier van het ras Belgische haas. Asbreuk won op zijn beurt weer de prestatieprijs voor het beste viertal konijnen, de zogeheten Hinseveld-beker, vernoemd naar een oud-voorzitter van de vereniging die enkele jaren geleden is overleden. Diezelfde Asbreuk voegde aan zijn imponerende reeks prestaties van de afgelopen seizoenen opnieuw de clubtitel toe voor het fraaiste hoen groot met een Maleier in de kleur tarwe. Ronald Jansen, eerder dit jaar nog benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau, had het beste dwerghoen van de APKV Het Oosten-leden. Het betrof een Modern Engelse vechtkriel in kleurslag patrijs. En ook kreeg Jansen de prijs voor het fraaiste viertal dwerghoenders.
Alle uitslagen en foto’s van de clubkampioenschappen zijn binnenkort te zien op de website van de Almelose vereniging: www.apkvhetoosten.nl

Archief
Terug naar vorige pagina