Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
20-11-2009  

Logeerhuis Twente wint Mantelzorgprijs 2009

 

Uniek netwerk
Stichting Logeerhuis Twente is een uniek netwerk van professionele organisaties als  MEE Twente en Stichting Informele Zorg Twente (SIZT). In het Logeerhuis in Zenderen hebben zorgvrijwilligers zich in de periode oktober en november ingezet om mantelzorgers en degene voor wie zij zorgen een ontspannen verblijf te bieden in een huiselijke sfeer. Ook leren de mantelzorgers in het Logeerhuis de tijd te nemen voor zichzelf. "Wij merken dat de gasten energie krijgen van een verblijf in het Logeerhuis en opgeladen en met meer zelfvertrouwen weer naar huis gaan", aldus Marcel Garritsen van Bestuurslid van het Logeerhuis. Daarom verdient dit initiatief volgens Mezzo dit jaar de Nationale Mantelzorgprijs. De prijs bestaat uit een kunstwerk, een beeld en een oorkonde.

De opstart van het Logeerhuis is mogelijk gemaakt met steun van de Provincie en bijdragen van gemeentes, MEE Twente en SIZT. Het Logeerhuis zal in 2010 een doorstart maken. Momenteel is het bestuur druk bezig om een goed ondernemingsplan te maken. Zorgverzekeraar Menzis zal de diensten van het Logeerhuis in haar aanvullend pakket opnemen.

Elf mensen en organisaties zijn door mantelzorgers in heel Nederland voorgedragen voor de Nationale Mantelzorgprijs 2009. Studenten van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen in samenwerking met Mee Gelderse Poort en Mantelzorger Mirjam Hunze uit Lunteren eindigden op de tweede en de derde plaats. Hunze schreef een boek over het mantelzorgende netwerk rond haar zoon Senna. Studenten van de HAN activeren het netwerk van mensen met een beperking.

Archief
Terug naar vorige pagina